Scheveningen naar Haarlem
26 juni 2024 - Katwijk aan Zee, Nederland
Vandaag 09:30 vertrek uit 'Bij Friso', Nieuwe Parklaan 70 Den Haag. Heel mooie accomodatie. De reservering was excl. ontbijt.
Ontbijt gehaald bij AH in Scheveningen. Krijsende zeemeeuwen op het plein, duiven rond de fietsen en een gemêleerd publiek. Mooi zo'n levendig stad. Een mevrouw met bakfiets parkeerde naast de kledingcontainer van het Leger en frommelde afgedankte dekbedden vanuit de bakfiets in de container. Langzaam kwam er in de bak ook een poedel in het zicht. Oeps bijna ook in container. We zijn hierna het duingebied Meyendel ingefietst en hebben daar op een bankje van ons ontbijt van croissants, vers sap en een banaan genoten in het zonnetje met lekkere bries en een mooi uitzicht.
Na 14 km fietsen koffie gedronken bij het Kattukkerzandt. Jawel, op de boulevard van Katwijk. Hierna wederom door de duinen via Noordwijk naar Zandvoort. In Noordwijk een korte pauze met als toegift een heerlijke Hollandse nieuwe.
Het werd pijnlijk duidelijk dat de Holandse duinen veel pieken en dalen heeft. Daarbij leek het of Heel Holland fiets. In Zandvoort de lunch in een strandtent gebruikt. Het was hoog zomer daarom lekker in de schaduw van een parasol genoten van koud bier. Via Aerdenhout naar Haarlem. De volgende B&B is bij maison Bouke&Iris in Haarlem. Hier ontmoeten we ook kleindochter Maud, dus prima dag.

- Sikko: Dankjewel.
- Sikko: Idd en dankjewel. Jij ook…
- Peter houwer: Welkom thuis Sikko, Ik heb…
- Corine: Die kont die een postcode…
- Sikko: Dankjewel, morgen al weer…
Alle reacties »